Citrontærte med marengs
En citrontærte passer perfekt til enhver, den er til både dem med en sur og sød tand. Samtidig er den festlig og classy nok til enhver lejlighed. Jeg er personligt ikke til sure ting, men denne tærte har lige den rigtige kombination af surhed og sødme.
For at få den perfekte citrussmag er det vigtigt, at man finder de helt perfekte citroner, og at man behandler dem korrekt. I opskriften skal der bruges en del citronskal, derfor kan det være en fordel at bruge en juliennekniv til at rive skallen med. Denne sikre at man ikke kommer til at tage den hvide del af skallen med, som er meget bittert.
Indgredienser:
Tærtedej:
- Skallen fra en citron
- 170g smør
- 250g mel
- 50g flormelis
- 1 knivspids salt
- 1 æg
Creme:
- 2 usprøjtede citroner
- 4 æggeblommer
- 250g sukker
- 125g smør
Marengs:
- 4 æggehvider
- 250g sukker
- Saften fra en citron
Udstyr:
- Skål
- Kagerulle
- Tærteform
- Gryde
- Saftpresser
- Rivejern
- Piskeris
- Håndmikser (evt. piskeris)
- Dejskraber
Forberedelse:
- Tag smørret ud af køleskabet
- Smør tærteformen
Fremgangsmåde:
Tærtedej:
- Riv skallen af citronen
- Undgå den hvide del af citronen, da det er meget bittert
- Ælt det blødgjorte smør, mel, flormelis, salt og citronskal sammen
- Tilsæt ægget og ælt massen sammen
- Lad dejen samle sig i 30-60 min i køleskabet
- Tænd ovnen på 200 grader
- Rul dejen ud og fordel den i formen
- Bag bunden i 20 min, og lad den derefter køle af
- Prik i bunden med en gaffel for at sikre at den ikke hæver op
- Dæk bunden med sølvpapir hvis den begynder at blive for mørk
Creme:
- Riv skallen af citronerne, og pres dem, og hæld saften op i gryden
- Pisk saften, skallen, æggeblommerne og sukkeret sammen i gryden med et piskeris
- Kog blandingen og rør jævnligt i blandingen med piskeriset
- Kom godt ud i kanterne af gryden, for at sikre at cremen ikke brænder på
- Når blandingen er tyknet, tilsættes smørret
- Smørret smeltes, og cremen koges derefter yderligere op
- Når cremen ikke tykner mere, hældes den ned i tærtebunden
Marengs:
- Tænd ovnen på 250 grader
- Pisk æggehvider og sukker stift over vandbad
- Lad ikke vandbadet overstige 75 grader, da massen ellers kan blive grynet
- Marengsen er færdig, når sukkeret er opløst.
- Pres citronen, og vend saften forsigtigt i marengsen
- Fordel marengsen på tærten
- Lav små marengstoppe med dejskraberen for at skabe ekstra crunch
- Bag tærten i ca. 10 min
- Hold øje med marengsen og tag den ud når marengsen er lysebrun
- Lad tærten afkøle i ca. 1 time