Butternut squash risotto
En lækker cremet risotto med butternut squash, for en simpel og nem aftensmad.
Indgredienser:
- 1 butternut squash
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 150g linser
- 200g hvide risotto ris
- 8 dl vand
- 1 spsk grøntsagsbouillon
- 1 spsk paprika
- 1 spsk basilikum
- 1 spsk oregano
- 1 tsk peber
- ½ tsk salt
- 1 stor håndfuld parmasan
Udstyr:
- Målebæger
- Stavblender
- Skærebræt
- Kniv
- Gryde med låg
- Træske
Forberedelse:
- Bag butternut squashen ved 180 grader i ca. 1 time
- Den kan med fordel bages dagen før eller i løbet af dagen
Fremgangsmåde:
- Kog vandet op og bland det med grøntsagsbouillonen
- Pil skallen af butternut squashen, og fjern kernerne
- Blend butternut squashen med bouillon blandingen til der ikke er flere klumper
- Snit løgene og hvidløgene fint, og steg dem i gryden til de er gyldne
- Hæld risene og linserne op i gryden, og steg dem i ca. 5 min
- Tilsæt paprikaen, basilikummen, oreganoen, salt og peber, og rør godt
- Hæld bouillon blandingen i og rør rundt
- Lad det herefter simre i ca. 30 min, og rør jævnligt i blandingen for at sikre at det ikke brænder på
- Risottoen kan evt. bages i ovnen i 1 time ved 180 grader, hvor der ikke behøves omrøring undervejs
- Bland parmasan i, og rør til den er smeltet
- Der kan evt. tilsættes en skefuld smør, for at give den en mere afrundet konsistens
- Smag den til med salt og peber hvis nødvendigt