Krydderkage med squash
Hvis du er vild med spicy kager, så er denne lækre krydderkage lige noget for dig. Og squashen sørger for at kagen har den helt rigtige fugtighed. Derudover kan man pynte den med lidt creme fra denne opskrift “Flødeostecreme” , for at give den et ekstra spark.
Jeg elsker personligt en krydderkage hvor der er fyret godt op for krydderierne, og hvis man ikke synes dejen dufter nok af krydderier kan man altid tilføje lidt ekstra. Derudover er der tilføjet lidt nødder for at give lidt crunch til kagen. Her kan jeg godt lide at bruge valnødder, da de er mere bitre og derved giver en god balance i kagen. Samtidig er det muligt at tilføje lidt chokolade, hvis man skal hav lidt ekstra sødme i kagen.
En anden god ting ved denne kage er, at det er muligt at udskifte squashen med andre former for squash, eller græskar. Her kan det fx være butternut squash eller hokkaido græskar.
Indgredienser:
- 100g smør
- 100g brun farin
- 3 æg
- 250g mel
- 2 spsk kanel
- 2 tsk allehånde
- 3 tsk kardemomme
- 2 tsk muskatnød
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk vanilje
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 350g squash
- 150g nødder
Udstyr:
- Rivejern
- Skål
- Håndmikser (evt. piskeris)
- Kniv
- Skærebræt
- Rund springform ca. 22 cm
Forberedelse:
- Tag smørret ud af køleskabet
- For at undgå at dejen skiller, kan æggene tages ud samtidig
- Tænd ovnen på 180 grader
- Beklæd formen med bagepapir
- Riv squashen og lad vandet fra squashen dryppe fra
Fremgangsmåde:
- Pisk blødgjort smør og brun farin til det er næsten hvidt
- Tilsæt æggene en ad gangen, og pisk dejen let imellem hvert æg
- Pisk hellere for lidt, da dejen ellers kan skille
- Bland mel, krydderier, bagepulver, salt og squash i dejen
- Sigt mel, krydderier og bagepulver for at undgå klumper i dejen
- Hak nødderne og bland dem derefter i dejen
- Finheden af hakningen bestemmer hvor meget det blander sig med smagen af brødet
- Tilsæt evt. 100g hakket chokolade for at blødgøre krydderierne lidt
- Hæld dejen i formen, og bag den i ca. 45 min
- Kagen er færdig når man kan stikke i den med en kødpind, og der ikke sidder dej på
- Tag kagen ud af formen, og lad den afkøle på en rist i ca. 1 time
- Beklæd evt kagen med flødeostecreme