Bananbrød
Et saftigt og lækkert bananbrød kan udkonkurrere selv den mest snaskede kage. Bananbrødet er den perfekte kombination af kage og brød. Hvor brødet både er snasket nok til at være kage, men samtidig sundt nok til en eftermiddagssnack.
For at lave det bedste bananbrød er det bedst med så sorte og snaskede bananer som muligt, så brødet for den mest kraftige banansmag. Derudover vil de snaskede bananer skabe den perfekte saftighed.
Denne opskrift er til et lækkert plain bananbrød, hvor det er muligt at spice det op med kanel eller kardemomme. Man kan også tilføje chokolade eller nødder, for at tilføje lidt crunch til brødet.
Indgredienser:
- 100g smør
- 100g brun farin
- 2 æg
- 200g mel
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 4-5 bananer
Udstyr:
- Skål
- Håndmikser (evt. piskeris)
- Brødform
Forberedelse:
- Tag smørret ud af køleskabet
- For at undgå at dejen skiller, kan æggene tages ud samtidig
- Tænd ovnen på 175 grader
- Beklæd formen med bagepapir
Fremgangsmåde:
- Pisk blødgjort smør og brun farin til det er næsten hvidt
- Tilsæt æggene en ad gangen, og pisk dejen let imellem hvert æg
- Pisk hellere for lidt, da dejen ellers kan skille
- Hæld mel, bagepulver, salt og moste bananer i dejen
- Sigt mel og bagepulver for at undgå klumper i dejen
- Bananerne kan let moses med en gaffel
- For at spice brødet op kan der tilsættes 1 spsk kanel og 2 tsk kardemomme
- Pisk dejen til en ensartet masse
- Hvis dejen er meget flydende kan der tilføjes ½ tsk bagepulver for at sikre at brødet hæver ordentligt
- Tilsæt evt. 50-100 g chokolade og 75-150g nødder, hvor finheden af hakningen bestemmer hvor meget det blander sig med smagen af brødet
- Hæld dejen i formen, og bag den i ca. 45 min
- Prik evt. i brødet med en kødpind for at tjekke at det er færdigt. Hvor der ikke må sidde dej på
- Tag brødet ud af formen, og lad det afkøle på en rist i ca. 30 min